Traprenovatie SchillingsAlle voor- en nadelen van pvc-vloeren

Alle voor- en nadelen van pvc-vloeren

PVC-vloeren zijn enorm populair. Je ziet ze steeds vaker in de woonkamer in plaats van laminaatvloeren of plavuizen. En als je alle voordelen van pvc-vloeren kent, begrijp je goed waarom je niet om een pvc-vloer heen kunt. Hier vind je alle voor- en nadelen van pvc-vloeren.

Voordelen van pvc-vloeren (top 3)

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Dan zoek je natuurlijk ook naar een vloer die het beste past bij jouw woonsituatie. Misschien heb je al gedacht een aan pvc-vloer, maar twijfel je nog. Lees dan eens deze voordelen van pvc-vloeren:

  • PVC-vloeren zijn super sterk! Eén van de grootste voordelen van een pvc-vloer is dat het ijzersterke vloeren zijn. Met andere woorden, ze kunnen wel tegen een stootje. Ideaal dus voor intensief belopen ruimtes. Wel zo fijn dat je over de vloer kunt zonder je zorgen te maken over slijtage.
  • PVC-vloeren zijn de beste vloer op vloerverwarming én vloerkoeling! Steeds meer huizen worden voorzien van vloerverwarming. Soms is er zelfs vloerkoeling aanwezig. Daar wil je natuurlijk optimaal van profiteren. De beste vloer in combinatie met vloerverwarming is een pvc-vloer. Het voordeel van pvc-vloeren is dat ze de warmte perfect geleiden. Er wordt dus weinig warmte tegengehouden. Heb je vloerverwarming? Dan ben je dus niet meer veroordeelt tot een plavuizen vloer, maar kun je nu ook kiezen voor een sfeervolle, warme pvc-vloer.
  • PVC-vloeren zijn geluiddempend! In je eigen huis wil je tot rust komen en ontspannen. Dan wil je dus geen vloer hebben die van je kamer een klankkast maakt. Eén van de voordelen van pvc-vloeren is dat ze een stille vloer zijn. Ze dempen het contactgeluid optimaal. Dat is natuurlijk ook heel fijn voor de onderburen!